• Unes paraules de les persones que han entrat a viure al pis Itaca al setembre

  Les persones que entren a viure al pis d’inclusió Itaca solen escriure una carta de presentació que comparteixen internament.

  Aquest mes de setembre han entrat tres persones noves, de diferents edats -21 anys, 42 anys i 53 anys- i amb diferents històries personals.

  Aquí podeu llegir algunes frases de les seves cartes, que donen una idea de què els ha portat a Itaca i què volen aconseguir:

   

  “Dejar las drogas me ha cambiado totalmente la vida para mejor y no quiero volver a como estaba antes por nada del mundo.”

   

  “Con la pandemia del Covid me quedé sin trabajo y me vi en la calle (…) A largo plazo mi objetivo es una estabilidad profesional, económica y emocional.” 

   

  “Siempre he tenido problemas con el alcohol (…) Quiero empezar de cero y a por todas pues los cartuchos se acaban y no se puede seguir con la mala vida.” 

  El Servei Odontològic per a Pacients Socials (SOPS) torna a l’activitat

  El Servei Odontològic per a Pacients Socials (SOPS) torna a l’activitat i a programar visites el dia 1 d’octubre. Per concertar una visita cal la derivació per part un treballador/a social, que ha d’omplir la sol·licitud corresponent. Les professionals de SOPS són qui confirmaran l’entrada al programa en la primera visita, on cal portar l’informe del […]

  Reforcem el taller de cuina al centre d’acollida Can Banús

  El taller de cuina és un dels tallers que es volen potenciar aquest nou curs al centre d’acollida Can Banús. L’objectiu és que quan les persones estiguin preparades per viure autònomament tinguin unes nocions bàsiques per poder cuinar àpats saludables. En concret s’ha ampliat el temps dedicat a aquest taller i s’han fet grups més […]

  Un espai de comunicació entre les dones residents: nou taller al Convent

  Les dones residents al centre d’acollida Convent dels Franciscans han començat un nou taller com a espai de trobada amb l’objectiu principal de fomentar la comprensió i l’acompanyament entre elles. Es tracta d’un taller dirigit a les dones que es fa al Convent quinzenalment. L’activitat pretén que es coneguin més entre elles, que comparteixin vivències […]

  Bicicletes Sense Fronteres dona 4 bicis a les persones que viuen al Convent dels Franciscans

  Bicicletes Sense Fronteres ha fet una donació de quatre bicicletes que permetran a les persones residents del centre d’acollida Convent dels Franciscans desplaçar-se pel poble de la Bisbal d’Empordà i fer sortides. En línia amb l’objectiu de fomentar l’exercici i una vida saludable, l’equip d’educadors/es del Convent va decidir que seria adient que les persones residents poguessin disposar de […]