• PATRONAT

  El Patronat és l’òrgan de govern i control de l’entitat i vetlla pel compliment de la finalitat de la Fundació, recollida i definida en els estatuts. Entre les seves funcions hi ha l’aprovació anuals dels comptes i els balanços, així com dels pressupostos per als propers exercicis.

  També traça les línies estratègiques de la Fundació i estableix el camí que ha de seguir la direcció general.

   patronat fundació acollida i esperança 2023

  Els nou patrons de l’entitat han estat triats per la seva expertesa en algun àmbit significatiu per a l’entitat o per la seva trajectòria en ella. Cap dels patrons/es de la Fundació Acollida i Esperança cobra remuneració i es reuneixen trimestralment. Els membres actuals són:

   

  • President: Sr. Joaquim Planasdemunt Tobeña, economista. Ha treballat com a director d’oficina bancària

   

  Nascut a Barcelona l’any 1962.

  Casat i pare de tres fills.
  Llicenciat en Ciències Econòmiques. Professionalment va treballar en el sector bancari des de l’any 1979. Es va encarregar de portar la direcció d’una oficina del centre de Barcelona.
  Ha estat molt vinculat al Moviment de Cursets de Cristiandat des de l’any 1987, en el que li han encomanat diverses responsabilitats.
  Forma part del patronat de la Fundació Ajudant a Ajudar.
  Molt vinculat al Grup de joves del Santuari de Santa Eulàlia de Vilapicina, en el que va ser catequista, i durant un temps un dels responsables; actualment els seus fills participen de les activitats que prepara la catequesi.
  La relació amb la Fundació Acollida i Esperança neix amb l’inici de l’entitat, el 1993 i durant tot aquest temps ha assessorat a nivell personal i professional la Fundació.

   

  • Secretària: Sra. Immaculada Ribas Algueró, advocada. Ha treballat com a directora dels Serveis Jurídics de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya

   

  IMG_6401

  Nascuda a Barcelona l’any 1955. Mare de 3 filles i àvia de 4 néts.

  Llicenciada i Doctora en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha estat professora de Dret Civil a la Facultat de Dret (1977-1982) i a la Facultat d’Econòmiques de la UAB. Ha treballat a la Generalitat de Catalunya des del 1985 en diversos llocs i amb responsabilitats vinculades al Dret i l’Habitatge. Ha estat responsable de la secció Servei Jurídic de l’empresa pública Adigsa (1985-1987); Cap de la secció de gestió de l’habitatge públic a l’Incasòl (1987-1993); Cap del servei d’ordenació i gestió al Centre Tècnic Rehabilitació d’Habitatges (1993-2001); Responsable de control d’empreses al Departament PTOP (2001-2002); Cap del servei d’Arquitectura i Habitatge de Barcelona (2002-2005); Cap del Servei Jurídic de la Direcció General d’Habitatge al Departament de Medi Ambient i Habitatge (2005-2006); Cap de l’Àrea de Coordinació Territorial a la Secretaria d’Habitatge (2007-2010) i ha estat Directora dels Serveis Jurídics de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.

  Ha col·laborat activament amb el Banc dels Aliments com a secretària del Patronat de la Fundació, amb la Parròquia de Sant Vicenç de Sarrià i com a voluntària al Telèfon de l’Esperança.

   

  • Tresorer: Sr.  Jorge Vidal Quadras, advocat especialista en dret tributari i financer

   

  IMG_6392petit

  Nascut a Barcelona l’any 1965.

  Casat i pare de tres fills.
  Advocat i economista. Màster de Postgrau en Direcció Econòmico Financera per l’Escola d’Administració d’Empreses Business School,  el 1992. Professionalment és assessor fiscal amb despatx propi. Com a experiència professional destaquen: del 1990-1992, Assessor financer a l’Agencia de Valores Interagentes, S.A. Del 1992-1998, Assessor Fiscal en la companyia Bufete T. Asociados, S.L. i des de 1998 és soci i assessor fiscal del Despatx Trias de Bes y Vidal-Quadras.
  També és Màster de Postgrau en Assessoria Fiscal pel Centre d’Estudis Financers el 2001.
  Amb la Fundació Acollida i Esperança col·labora des del 1993 supervisant els comptes de l’entitat, controlant les auditories anuals, així com assessorant en les relacions amb la Agència Tributària.
  Des del 2005 és membre de la Associació de Famílies Acollidores de Barcelona, fundada aquell mateix any. Aquesta entitat es dedica a donar suport a famílies que tenen menors en règim d’acolliment familiar. La seva tasca principal es l’assessoria jurídica i fiscal als associats, així com l’estudi de la legislació referent a l’acolliment de menors i fer propostes als poders legislatius.
  Ha sigut ponent en temes socials a diversos espais rellevant como el Senat, el Col·legi d’Advocats de Barcelona, l’ADDIF, Associació en Defensa del Dret de la Infància a la Família, i l’AFABAR, l’Associació de Famílies Acollidores de Barcelona, entre d’altres.

  ***Entrevista a Jorge Vidal Quadras, miembro del Patronato de la Fundació Acollida i Esperança: “Vivir de cerca la marginación y la soledad del VIH/Sida cambió mi manera de ser”***

   

  • Vocal: Sra. Nuria Basi Moré, empresària i presidenta de BASI, SA i ARMAND BASI, SL

   

  IMG_6439peitta

  Nascuda a Barcelona l’any 1953.

  Soltera.
  Llicenciada en grau en Ciències Biològiques per la Universitat de Barcelona, va treballar durant més de 20 anys en R+D en el sector farmacèutic. Presidenta de BASI, SA, empresa que dissenya i comercialitza peces de gènere de punt i confecció tèxtil, calçat, bosses i marroquineria de la marca LACOSTE a Espanya. És presidenta també d’ARMAND BASI, SL, empresa que gestiona les llicències tèxtil, calçat, fragàncies, rellotges, òptica, roba de la llar i fundes per a mòbil de les marques ARMAND BASI i BY BASI. Presidenta del Consell Social de la Universitat Pompeu Fabra des de 2008 i membre del Consell d’Administració de la Fira de Barcelona des de 2004. També és vocal de la Junta Directiva de l’Agrupació Espanyola del Genère de Punt; membre del Patronat d’Intexter; president del Fundació Grup Set; membre del Patronat de la Fundació Privada Internacional de la Dona Emprenedora (Fidem); membre del Consell Assessor de la Fundació Factor Humà; membre del Patronat de la Fundació Museu d’Art Contemporani de Barcelona; membre del Patronat de l’Institut Guttmann i del patronat de la Fundació Pere Tarrés.

  Des de 1999 està vinculada amb l’Abadia de Montserrat i amb la seva fundació i amb la Fundació Acollida i Esperança, a través del Pare Costa.

   

  • Vocal: P. Victorino Martín Sánchez, ofm

   

  pare victorino patronat fundació acollida i esperançaNascut a Montealegre de Campos (Valladolid) l’11 de novembre de 1941.

  De ben jove va venir a Catalunya i va coincidir amb el Pare Josep Costa en el noviciat. Fou ordenat prevere franciscà el dia 11 de juliol de 1965, a Berga (Barcelona). Actualment viu al Santuari de Sant Antoni de Pàdua de Barcelona on cuida als germans més grans. En aquesta comunitat havia conviscut amb el Pare Costa i amb el Pare Josep Gendrau a qui ha substituït en el Patronat.

   

   

  • Vocal: Sr. Joan Jiménez Jiménez, economista i expert en consultoria estratègica i financera

   

  IMG_6411

  Nascut a Badalona l’any 1965.

  Casat i pare de dos fills.
  Llicenciat en Ciències Econòmiques per la Universitat de Barcelona i Postgrau en mètodes quantitatius i informàtics aplicats la gestió empresarial. S’ha format amb cursos i seminaris d’actualització professional del Col·legi d’Economistes de Catalunya (valoració d’empreses, tècniques de negociació, innovació, etc) i actualment està fent el Màster d’Intel·ligència de Negoci i Big Data de la Universitat Oberta de Catalunya.

  Des de fa més de 20 anys treballa al despatx professional Addvante Economistes i Advocats, SLP, format per 85 professionals i amb especialització en consultoria fiscal, comptable, laboral, financera i de millora de negocis així com assessorament legal mercantil, laboral i processal. La seva àrea d’especialització és la consultoria estratègica i financera, treballant en l’elaboració de plans estratègics i de viabilitat per empreses en situació de crisi. És expert en anàlisi d’inversions i modelització financera de plans de negoci, definició i avaluació financera de nous projectes pel seu finançament, planificació de processos d’expansió i valoració d’empreses o línies de negoci en processos de compravenda.

  Ha dirigit a l’equip de desenvolupament que durant els darrers 3 anys ha realitzat estudis per a la Direcció General d’Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l’Autoempresa de la Generalitat de Catalunya, fet que li ha permès conèixer de primera mà la realitat dels Centres Especials de Treball com Mansol Projectes.

  És membre del Col·legi d’Economistes de Catalunya (núm. 6479) i també del Registre d’Economistes Forenses del mateix col·legi.

   

  • Vocal: Sr. Luis Latorre Sánchez, antic usuari de Can Banús, on treballa actualment com a monitor

   

  IMG_6339petita

  Nascut a Barcelona l’any 1963.

  Casat.
  A nivell d’estudis va realitzar l’educació bàsica i als 16 anys començava a treballar. Fins als 34 anys va realitzar tot tipus de feines.
  L’any 1992 se li va detectar la malaltia del VIH/SIDA, fet que va trasbalsar profundament la seva vida. Passa uns anys de forta crisi personal, fins que estant en una situació d’exclusió social demana ser acollit al Centre Can Banús. El seu procés de recuperació de la salut i de creixement personal va ser molt sòlid. L’any 1998 comença a treballar per la fundació com a membre de l’equip educatiu donant suport a les activitats de la vida diària dels acollits. Des del 1999 entra a formar part de la petita comunitat cristiana que dona suport a l’entitat. Ha estat un membre actiu durant tots aquests anys i aportant un gran valor testimonial de fe i esperança.
  Ha estat escollit pel grup comunitari per a representar-lo dins del Patronat.

  ***Article de Luis Latorre: “Mi historia comienza el año 1998″***

   

  • Vocal: Sr. Mijail Acosta, adjunt a direcció d’ECAS i exdirector de la Fundació Acollida i Esperança

   

   

  Casat i pare de tres fills.
  Llicenciat en Ciències Geològiques per la UB el 1993. Des de l’any 1992 treballa en el camp de l’acció social. L’any 1993 forma part de l’equip fundador de la Fundació Acollida i Esperança i des de llavors desenvolupa diferents funcions dins l’entitat: com a educador social, coordinant equips professionals i de voluntariat, des de la gerència i l’administració i, finalment, com a director general des de l’any 2008 fins a mitjans de 2020. Actualment és director de la Fundació Llegat Roca i Pi.

   

  • Vocal: Sra. Ana Viñas Pich, arquitecta tècnica 

   

  ana viñas vocal patronat fundació acollida i esperançaNascuda a Barcelona l’any 1971.

  Casada i mare de 3 fills. Coneix i s’estima Acollida i Esperança des dels seus inicis. Llicenciada en arquitectura tècnica per la Universitat Politècnica de Catalunya. Va treballar durant més de vint anys en el sector de la construcció i immobiliari, fent seguiment de projectes i control d’obres. L’any 2011 decideix fer un canvi en la seva vida professional i inicia la seva trajectòria en el món de l’alimentació fent encàrrecs a empreses i particulars. Durant el 2015 i 2016 és la responsable de les postres en el restaurant Can Tresó de Barcelona. L’any 2016 comença a col·laborar i formar part de Mansol Projectes com a encarregada de l’obrador de l’Horta de Santa Clara fins a 2021. Actualment, treballa a Ticai Espai Creatiu col·laborant en el disseny, producció i comercialització de bosses, roba, complements i articles de decoració.

   

  El patronat té una presidenta d’honor, Inés Guardiola i Amat, en reconeixement al seu suport des de l’inici de l’entitat i per haver-ne estat presidenta durant els seus primers quinze anys.

   

  Contacte amb el patronat d’Acollida i Esperança

  Per posar-se en contacte amb el patronat es pot enviar un correu electrònic a patronat@acollida.org