• Millorem l’aïllament i l’eficiència tèrmica de Can Banús i el pis d’Itaca gràcies a Leroy Merlin

  05/03/2024

  El juny de 2023 Leroy Merlin, mitjançant la segona convocatòria del projecte Llars Dignes, va atorgar a la Fundació Acollida i Esperança un donatiu de 25.000€ per canviar les finestres de la llar d’acollida Can Banús i del pis d’inclusió Itaca. Avui, 5 de març, es commemora el dia de l’eficiència energètica i volíem fer èmfasis de l’impacte que tenen en les vides de les persones que atenem projectes com aquests.

  Millorem l’aïllament i l’eficiència tèrmica de Can Banús i el pis d’Itaca gràcies a Leroy Merlin

  Una millora substancial en el dia a dia de les persones residents i treballadores de l’entitat

  A finals de 2023, i gràcies al donatiu de la companyia Leroy Merlin i al projecte que impulsen anomenat Llars Dignes, vam portar a terme les reformes adients per millorar l’eficiència tèrmica, tant a la casa d’acollida Can Banús de Badalona com al pis d’inclusió Itaca de Barcelona. 

  L’Amanda, educadora d’Itaca, ens comenta que: “Sobretot tèrmicament hem notat molta més escalfor i menys corrent d’aire. Crec que es notarà, especialment a l’hivern i a l’estiu, sonorament, ja que a penes sentim el xivarri del carrer i els cotxes. 

  Eficiència energètica pis d'inclusió Itaca de Barcelona

  Notem més escalfor ara que aquests dies d’hivern fa més fred i aquestes finestres aïllen molt millor.” – afegeix en Miquel, resident d’Itaca. 

  Miquel, usuari d'Itaca

  A més, l’Amanda ens explica que les finestres són de major qualitat perquè són de doble vidre amb càmera i ens comparteix una anècdota del procés de la reforma: “El fuster ens deia que els vidres de les finestres d’Itaca eren molt antics i de molt pocs mil·límetres. Estava molt sorprès que haguessin aguantat tant de temps bé, ja que en treure’ls, molt d’ells es trencaven en desinstal·lar-los. 

  Reformes d'eficiència tèrmica a Can Banús

  Pel que fa a Badalona, la Lucía, directora de Can Banús, comparteix amb nosaltres que: L’impacte ha sigut molt positiu per tothom, tant per persones residents com per treballadores, perquè s’ha disminuït molt el fred que passava entre els rivets de les portes i ara es nota el gruix dels vidres. A més a més, hi ha un impacte d’eficiència molt gran respecte el consum d’energia. 

  Despatx de Can Banús de la Fundació Acollida i Esperança

  A més, hem millorat la qualitat de l’habitatge i, per tant, la qualitat de vida de les persones residents de Can Banús.” – afegeix, la directora. 

  Moltes gràcies a Leroy Merlin per ajudar-nos a millorar l’eficiència de les nostres llars! Un petit canvi ha tingut un gran impacte!