• Pilar Casanova, voluntària de Can Banús, protagonista d’un reportatge de Catalunya Cristiana sobre el voluntariat

  21/01/2014

  capturaarticlePilarCasanova

  Barcelona serà aquest 2014 la Capital Europea del Voluntariat, iniciativa que té per objectiu promoure el voluntariat en l’àmbit local a través del reconeixement a aquells municipis que donen suport i mantenen una estreta col·laboració amb entitats i organitzacions de persones voluntàries o que promoguin l’altruisme, tal com assenyalen les recomanacions de l’Agenda de Polítiques sobre Voluntariat a Europa. La publicació Catalunya Cristiana ha elaborat un reportatge amb històries reals de voluntaris catalans i ha triat la Pilar Casanova com a exemple.

  “Pilar Casanova Domènech, de 72 anys, és diplomada en Infermeria. És voluntària de la Fundació Acollida i Esperança. «La meva tasca cada setmana —informa— és preparar la medicació de les persones que viuen a Can Banús (Badalona) i ajudar en les tasques d’infermeria que calgui. També dono un cop de mà a algunes d’elles perquè puguin fer activitats fora del centre, les acompanyo a algun taller o les ajudo amb les seves aficions. Però la part més important és conversar amb elles, escoltar-les, donar-los escalf i contribuir per tal que se sentin bé.»

  La Pilar dóna a conèixer que, de voluntariat, «n’he fet tota la vida. Des de jove he participat en entitats ben diverses i sempre he ocupat el temps que em sobra fent tasques de voluntariat. M’agrada sentir que amb el meu temps puc ajudar una mica els altres; em fa sentir bé i faig bé. Per a mi, com a persona, els valors de la justícia i l’amor es concreten en accions tan petites com una abraçada a algú que la necessita»”

  Podeu seguir llegint l’article aquí.