• Calendari 2023 d’Acollida i Esperança

    17/01/2023

    Per primera vegada, i amb la col·laboració de Valeria Fossati, fotògrafa i voluntària de l’entitat, s’ha fet un calendari que està a la venda als nostres equipaments per 10 euros

    Aquest 2023 hem començat l’any mirant el calendari d’una altra manera. Can Banús, la llar residència de Badalona ha volgut elaborar enguany un calendari amb les fotos dels homes i dones del centre d’acollida i les seves paraules: el que esperen, el que somnien, el que temen…

    Un centre d’acollida. Possiblement, associem aquestes paraules, centre d’acollida, a un espai on tothom qui arriba ho fa amb problemes i dificultats i a la recerca d’ajut… I certament són sovint circumstàncies vitals dures les de moltes de les persones que hi acaben convivint, i tristos i dolorosos un bon nombre de records i experiències viscudes.

     

    Malgrat això, també és una realitat palpable que els homes i dones que comparteixen una estada més o menys llarga a Can Banús, viuen alhora moments d’intensa humanitat, estableixen relacions d’estima, recuperen sensibilitat per tornar a gaudir de les coses i poden deixar espai a l’esperança.

     

    Amb aquest Calendari 2023 volem precisament posar en valor aspectes positius del dia a dia. I expressar de forma col·lectiva que més enllà del patiment i les limitacions, estem contents d’estar vius i continuarem lluitant per la nostra dignitat.

     

    – Rafa (59 anys, i 7 a CB)

    D’alguna manera he retrobat un espai familiar, on he anat recuperant les ganes de viure.

     

    – Manuel (55 anys i 3 anys a CB)

    Estic orgullós de continuar viu; després de l’operació del cor, em donaven per perdut, però aquí estic… i amb ganes de seguir lluitant cada dia.

     

    – Suelen (34 any i un any i mig a CB)

    Ara no tinc tantes preocupacions. Puc pensar en el futur. Abans no podia pensar en res, només hi havia el consum.

     

    – Moshin  (53 anys i 4 mesos a CB)

    He pogut per fi arreglar la documentació: el DNI i el passaport… Sento que milloro la meva situació.

     

    – Pere (55 anys i 6 anys a CB)

    Crec que ara entenc molt més a la gent, als altres. Em trobo molt millor com a persona, molt més calmat. I no estic sol, visc acompanyat. He crescut en humanitat.

     

    -Francisco (59 anys i 4 a CB)

    He superat l’alcoholisme. Abans volia morir-me. Ara no. M’encanta poder sortir sol al carrer amb la meva nova cadira de rodes elèctrica.

     

    – Miguel (58 anys i un any i mig a CB)

    He retrobat realitats perdudes, com l’amistat, la companyia, la tranquil·litat… He deixat endarrere dinàmiques de consum i visc en un entorn més saludable. Fins i tot he recuperat el fetge.