• Albert Sales, coordinador del Pla de Lluita contra el Sensellarisme i assessor de la Tinència d’Alcaldia de Drets Socials, visita el pis d’inclusió Itaca

  05/02/2019

  Després de visitar el pis i conèixer el servei va quedar-se a dinar amb els residents i professionals. Es va parlar del problema d’accés a l’habitatge a la ciutat.

  El 4 de febrer Albert Sales, coordinador del Pla de Lluita contra el Sensellarisme i assessor de la Tinència d’Alcaldia de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona, va conèixer Itaca de primera mà. A més de veure el pis i informar-se sobre l’acompanyament socioeducatiu que es dóna a les persones residents va compartir el dinar amb els residents i educadors.

  Albert Sales amb Anna Coca, educadora.

  Albert Sales va conèixer les 8 persones que viuen a Itaca i les seves trajectòries vitals durant la conversa. També es va parlar de les dificultats de l’accés a l’habitatge i l’expulsió cap a altres municipis, de la renda garantida de ciutadania, de les tramitacions de llei socials al Parlament, del complement de la PNC, dels serveis socials municipals (tant de Barcelona com d’altres municipis) i de l’alberg de Zona Franca.

  L’Ajuntament de Barcelona, mitjançant l’Institut Municipal de Serveis Socials, fa anys que col·labora amb el manteniment econòmic del Programa d’acompanyament a persones sense llar amb malalties cròniques. Amb la seva aportació l’Ajuntament cobreix gairebé el 50% del pressupost d’Itaca. És gràcies a aquest conveni de col·laboració que Itaca és viable econòmicament.