• Els residents del pis Itaca participen en una jornada lúdica organitzada per un grup de famílies

  19/07/2018

  Tres famílies amb fills de diferents edats van organitzar un dia ple d’activitats lúdiques per als residents del pis Itaca. Va ser dissabte 14 de juliol a Can Teulada.

  Es va produir un intercanvi molt ric entre tots. Els nens i adolescents van transmetre la seva energia, il·lusió i ganes de fer coses i els residents d’Itaca van animar-los i agrair-los la seva implicació. En un moment dedicat a la reflexió, els usuaris del pis Itaca també van parlar de la seva vida, una realitat que sovint els més joves no coneixen i que va despertar el seu interès i empatia.

  Aquestes són les impressions que ens han fet arribar els nens i adolescents que van participar a la trobada:

  Recordant aquell dissabte ens adonem de la sort que vam tenir de poder compartir moments únics. Va ser tot un aprenentatge per nosaltres i també una gran experiència. Va ser molt enriquidor poder escoltar les històries de cada persona, que són realitats molt diferents a les nostres. Les sensacions durant aquell dia van ser d’alegria, emoció, interès, empatia, tendresa, amistat, diversió… Vam obrir els ulls una mica més i es va despertar una inquietud dins nostre que demana que ens moguem més en la societat i siguem capaços de descobrir més i més realitats en el nostre dia a dia”.

  Va haver-hi temps per moltes coses: per a un partit de voleibol, per tocar la guitarra, per dinar tots junts… Els nens van participar activament en tota l’organització i van preparar dos “escape rooms” amb jocs de lògica i ingeni que van agradar molt.

  Aquí podeu llegir algunes de les opinions dels residents d’Itaca:

  “El día más estupendo, enriquecedor, apasionante y pleno en mis últimos 8 años (o tal vez más).”

   “No me imaginaba un día tan perfecto… Salí con mis habituales preocupaciones y ansiedades y llegué a un parque lleno de paz con unos niños encantadores y unos padres de los que hay que sentirse orgullosos… Prepararon un día estupendo y lleno de emociones.”

  “Un alud de nombres, de abrazos que transmitían fraternidad, de miradas que expresaban ternura y proximidad, derribó todos mis muros de timidez, aislamiento y prejuicio… Me sentí rodeado de amigos… Y sentí el calor y el pleno significado de la palabra FAMILIA.”