• Entitats socials, entre elles la Fundació Acollida i Esperança, i l’Ajuntament constitueixen la Taula Sense Llar de Badalona

    25/05/2017

    La Taula Sense Llar esdevé l’espai de coordinació de polítiques d’atenció a persones en situació d’alta vulnerabilitat habitacional i risc d’exclusió social

    Càritas Diocesana de Barcelona, Fundació Roca i Pi, Fundació Mambré, Fundació Acollida i Esperança i Creu Roja Barcelonès Nord  i l’Ajuntament fixaran els objectius i les propostes de treball per als anys 2017-2018

    Aquest matí s’ha presentat la Taula Sense Llar de Badalona constituïda per l’Ajuntament i per un grup d’entitats badalonines que treballen des de fa anys en projectes d’acció social i, particularment, implicades en l’atenció a persones en situació d’alta vulnerabilitat habitacional i en risc d’exclusió social. La Taula treballarà de manera coordinada per abordar la realitat de les persones que viuen al carrer, en infrahabitatges o en altres situacions de vulnerabilitat habitacional. El repte final és treballar per aconseguir que no hi hagi persones sense llar a Badalona.

    L’acte de presentació ha tingut lloc a la sala de premsa de l’edifici el Viver de l’Ajuntament de Badalona amb la regidora de Serveis Socials de l’Ajuntament, Agnès Rotger; Xavier Oncins, patró de la Fundació Roca i Pi i Mijail Acosta, director de la Fundació Acollida i Esperança en representació de les altres 3 entitats presents a la Taula: Càritas Diocesana del Barcelonès Nord; Fundació Mambré i Creu Roja del Barcelonès Nord.

    Objectius de la Taula Sense Llar de Badalona

    • Conèixer i coordinar tots els programes i serveis que a Badalona funcionen per donar atenció a les persones sense llar.
    • Realitzar recollides de dades conjuntes de l’activitat desenvolupada i dels perfils dels usuaris i usuàries dels diversos serveis d’atenció, que permetin una anàlisi i una diagnosi del sensellarisme a la ciutat.
    • Optimitzar els recursos existents i facilitar la continuïtat assistencial.
    • Donar visibilitat a la realitat de les persones sense llar amb l’objectiu de sensibilitzar i conscienciar la ciutadania.
    • Comunicar el treball de la Taula i cercar la implicació de tothom en la recerca de solucions: veïnat; teixit associatiu; representants polítics i mitjans de comunicació, entre altres.
    • Promoure nous projectes d’atenció a les persones sense llar amb la implicació dels grups municipals i del conjunt d’entitats d’acció social de la ciutat.

     

    Primers projectes de la Taula

    Amb l’horitzó del període 2017/2018 la Taula Sense Llar de Badalona ha avançat que una de les seves primeres tasques serà el desenvolupament d’eines i metodologies per a una recollida de dades conjunta sobre els programes i els serveis que funcionen a Badalona per a les persones sense llar. Així es farà un mapeig de recursos existents i es formalitzarà un nou protocol per a establir mecanismes de derivació, optimització i coordinació dels recursos actuals.

    Amb aquestes noves eines es prepararà un nou recompte de persones sense llar a Badalona (previst per a l’any 2018) i es desenvoluparà i es consolidarà un Pla estratègic integral de Badalona que s’integri en el Marc de l’Estratègia Global per a l’Abordatge del Sensellarisme a Catalunya.

    La Taula Sense Llar de Badalona vol ser un espai obert i transparent per a tots els veïns i veïnes i organitzacions del municipi. L’Ajuntament i les entitats constituents han manifestat que faran pública la seva tasca, documents i acords. També han anunciat que la Taula restarà oberta a la participació d’altres entitats, departaments, institucions públiques o privades, que es vulguin involucrar en l’objectiu de l’eradicació del sensellarisme.