• Badalona ha comptat aquesta nit 39 persones dormint als carrers de la ciutat

  19/05/2016

  DSCF0430_ok

  Els districtes 1 (amb 13 persones comptabilitzades) i el 2, 3, 4 i 5 (amb 6 persones comptades) han estat les zones amb major concentració de persones dormint a la intempèrie detectades pel recompte

   

  39 persones han dormit als carrers de Badalona segons han pogut comprovar els voluntaris del Recompte Badalona 2016 que s’ha fet de les 00:00h a les 02:00h d’aquesta matinada i que ha cobert tots els districtes de la ciutat. La iniciativa s’ha portat a terme gràcies a la mobilització de 182 persones voluntàries, entre elles persones que han passat per l’experiència de viure al carrer o que actualment encara hi viuen, a més de ciutadans i ciutadanes sensibles amb aquesta realitat i membres d’entitats socials de la ciutat.

  DSCF0415

  DSCF0422

  La Fundació Privada Llegat Roca i Pi, Càritas Diocesana de Barcelona, la Fundació Acollida i Esperança, Creu Roja del Barcelonès Nord i la Fundació Mambré; l’Ajuntament de Badalona i la Federació d’Associacions de Veïns de Badalona i la Comissió de Cultura de Llefià han impulsat aquest recompte -que s’ha fet primera vegada a Badalona- per conèixer l’abast d’aquesta realitat.

  El primer objectiu del recompte quantitatiu, doncs, ha estat obtenir una xifra mínima de persones que dormen al carrer, 39, i la seva distribució territorial (13 persones al districte 1; 6 persones als districtes 2, 3, 4 i 5 i 2 persones al districte 6). Però més enllà de dimensionar aquesta realitat de soledat, pobresa i exclusió social que es viu als nostres carrers, el Recompte Badalona 2016 té dos objectius més. D’una banda, es tracta d’una eina de sensibilització de la ciutadania envers aquest fenomen i de visibilització d’aquestes persones que sovint no són tingudes en compte. I de l’altra, aquesta acció és la primera feina conjunta entre entitats socials, administració local i associacions de veïns de Badalona i serà la llavor per treballar un projecte comú que doni respostes a la situació de les persones que pernocten al carrer. La voluntat és que aquest grup de treball que s’ha format tingui continuïtat i es converteixi en una taula de diagnosi i propostes a favor de les persones en situació d’exclusió social severa i sense llar.

  DSCF0425

  DSCF0427

  Darrera aquesta xifra de 39 persones que viuen i dormen al carrer hi ha 39 rostres, 39 històries vitals que arrosseguen tota una realitat de patiment, trencaments i pèrdues (de feina, d’habitatge, de salut, de família, d’entorn social, de dignitat…). La realitat dels sense sostre a Badalona és la punta de l’iceberg d’una realitat més profunda, àmplia i amagada que és la de les persones sense llar que viuen en infrahabitatges, en habitacions rellogades, en centres d’acollida, albergs o altres tipus de realitats habitacionals de pobresa i vulnerabilitat i que poden estar a un pas de trobar-se al carrer. Un volum de població molt més nombrós i que representa el sector més vulnerable davant la crisi.

  DSCF0432

  Aquí teniu el llistat de notícies aparegudes als mitjans de comunicació locals i nacionals sobre el Recompte Badalona 2016:

  TV3: Recompte de ‘sense sostre’

  324: Uns 1.200 voluntaris fan recompte dels ‘sense sostre’ a Barcelona, Badalona i Sant Adrià de Besòs

  El Periódico: Cerca de 200 voluntarios encuentran a una cuarentena de personas ‘sin techo’ en Badalona

  Televisió de Badalona: El recompte de sense sostre dóna 39 casos a Badalona. I ara què?

  El Punt Avui: 941 sense sostre a Barcelona

  El Punt Avui: El Vaquilla i Brad Pitt dormen al carrer

  Directe.cat: Uns 1.200 voluntaris fan recompte dels ‘sense sostre’ a Barcelona, Badalona i Sant Adrià de Besòs

  Diari Ara: Sense llar a la Barcelona dels creuers

  La Vanguardia: Casi mil personas duermen al raso en Barcelona

  Arrels Fundació: Els recomptes a Barcelona, Sant Adrià, Badalona i Lleida evidencien que unes 1.100 persones dormen al carrer

  Diari de Badalona: Radiografia de la pobresa: 39 persones dormen als carrers de Badalona

  El TOT Badalona: Aquesta setmana parlem amb Mijail Acosta, portaveu del Recompte i director de la Fundació Acollida i Esperança