• Un metge i una psicòloga de Can Ruti fan una xerrada sobre envelliment i VIH/sida a Can Banús

  02/07/2015

  xerradavih1

  L’activitat s’emmarca en la col·laboració entre el centre i l’hospital pel que fa al seguiment dels pacients i a la feina de sensibilització i informació sobre la malaltia

  Dimarts 30 de juny, Roger Paredes, metge internista de l’Hospital de Día de l’Hospital Germans Trias i Pujol, i Carmina Rodríguez, psicóloga també de l’Hospital de Dia, van venir a Can Banús a fer una xerrada sobre envelliment i VIH/Sida per als residents del centre. Va ser una trobada amena i on els ponents van parlar de qüestions com el fet que ara les persones amb VIH/Sida es fan grans, fet que cal celebrar, però que també comporta dificultats mèdiques. Les persones que envelleixen amb VIH tenen símptomes avançats de la menopausia o l’ osteoporosi abans que la població general. Es nota també amb la sarcopenia, la pèrdida muscular, i amb algunes enfermetats metabòliques com la diabetis.

  La psicòloga va explicar que aquestes persones s’han d’acostumar i acceptar que es fa grans. Que de vegades és un procés llarg i dur però que des de l’Hospital de Día es treballen aquestes qüestions psicològiques fins i tot amb mindfulness -la concentració de l’atenció i la consciència-. Hi ha risc que aquestes persones puguin patir depressions i per això és important treballar-ho d’aprop.

  xerradavih2

  xerradavih3

  La importància de cuidar-se, de tenir una bona higiene de vida, d’alimentar-se correctament i de fer exercici van ser algunes dels altres consells per a envellir de la millora manera possible.

  A la ronda de preguntes que van fer els usuaris del centre es van tocar altres qüestions com la vacuna que el Dr. Bonaventura Clotet està desenvolupant a la Fundació IrsiCaixa, l’orígen del virus i els TARGAs