• HORTA DE SANTA CLARA

  L’Horta de Santa Clara AIE és un projecte de producció hortícola i social de verdures i hortalisses ecològiques als terrenys del monestir de Santa Clara de Fortià (Alt Empordà), amb un absolut respecte pel medi ambient i el territori i amb l’objectiu de generar i consolidar 4 llocs de treball per a persones amb discapacitat.

  FAE_fortia_059

  El projecte de l’Horta de Santa Clara es fa en col·laboració amb la Cooperativa Tarpuna SCCL i el seu model d’hort social. L’aliança entre la Fundació (que hi aporta la seva expertesa en inserció laboral i seguiment social) i la Cooperativa Tarpuna (que hi aporta la seva expertesa en explotacions agrícoles) s’ha formalitzat mitjançant la constitució d’una Associació d’Interès Econòmic (AIE), una figura associativa entre dues entitats sense ànim de lucre, innovadora i amb visió empresarial. L’Horta de Santa Clara s’ha pogut posar en marxa gràcies a la donació del monestir per part de les germanes clarisses que hi viuen.

  logotip horta arrels_3

  Aquest projecte d’inserció laboral adreçat a persones amb especials dificultats d’inclusió social vol, d’una banda, fomentar la incorporació al mercat laboral d’aquest col·lectiu i, de l’altra, donada l’actual situació macroeconòmica i la necessitat de sostenibilitat de la Fundació, apostar per cercar noves línies empresarials, productives i de negoci per fer créixer l’activitat del CET MANSOL.

  Als terrenys de Fortià, la Fundació ha començat a gestionar també la granja d’engreix de pollastres que hi havia a la finca i a mitjà o llarg termini també es planteja aprofitar l’edifici del monestir per desenvolupar algun tipus de servei residencial en funció de les necessitats del territori i de la viabilitat econòmica.

   

  Monestir de Santa Clara
  Carretera de Roses, Km. 33
  17469 Fortià (Girona)
  Tel 93 497 03 50
  horta@mansol.cat

  Com arribar a l’Horta de Santa Clara des de Figueres

  • Agafar la C-260 Figueres – Roses
  • Atravessar Vilatenim i a la rotonda, Carretera de Roses, agafar la sortida 2 C-260 – C-68
  • Continuar per la C-260 – C-68
  • Atravessar Castelló Nou i a la rotonda, Carretera d’Olot a Roses, agafar la sortida 1
  • Arribar a Fortià