• L’atenció als serveis de la Fundació en relació al coronavirus

  En relació a la situació del coronavirus, la Fundació Acollida i Esperança manté l’atenció 24h als dos centres d’acollida de Badalona i la Bisbal d’Empordà i també l’atenció al pis d’inclusió Itaca, a Barcelona. Perquè les 86 persones que viuen actualment en aquests serveis han de continuar sent ateses, igual que les persones que reben acompanyament per part de moltes altres entitats socials.

  Cal dir que aquests serveis estan en estat de confinament: s’han restringit tot tipus de visites, la presència de voluntariat i també les sortides dels centres que no siguin estrictament necessàries. Només entra i surt el personal professional indispensable. S’estan aplicant tots els protocols que el Departament de Salut i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies estan facilitant. Alhora s’ha realitzat un taller de prevenció amb totes les persones residents.

  Com a entitat social, davant d’escenaris inesperats com el que ha comportat el coronavirus, fem un esforç de reorganització d’acord en aquest cas amb les mesures de prevenció i control marcades per les autoritats pertinents.

  En el cas del Servei d’Acompanyament a la Vida Autònoma (SAVA), s’han limitat les visites a les que siguin molt urgents i es potenciarà l’atenció telefònica.

  Pel que fa a la resta de personal de la Fundació que no realitza atenció directa, està fent teletreball i s’estan organitzant reunions per videoconferència.

  Pel que fa a la clínica odontològica (Servei Odontològic per a Pacients Socials, SOPS), està tancada temporalment des de divendres 13 de març i s’anul·len les visites de pacients dels propers dies.

  En relació al Centre Especial de Treball Mansol Projectes, ha tancat temporalment la producció i la plantilla està confinada a casa seva.

   

  Finalment compartir dues realitats que aquests dies estem vivint amb molta intensitat:

  • La primera és una gran preocupació, compartida per tothom, per tota la situació i l’evolució de l’epidèmia, però especialment quan tenim presents les persones que atenem i que estan vivint als nostres serveis, ja que tenen un alt nivell de vulnerabilitat (tant pel seu estat immunològic com per la presència de malalties respiratòries prèvies).

   

  • La segona és el nostre ferm compromís com a professionals de l’àmbit d’atenció social i la convicció que davant d’aquestes dificultats intentarem estar a l’alçada i donar el millor de cadascun i cadascuna de nosaltres.

   

  Si ens voleu enviar algun escrit, missatge de veu o vídeo d’ànims per a les persones residents i l’equip ho podeu fer a través del mail comunicacio@acollida.org o al telèfon 680 27 16 27.

  Mesures preventives coronavirus: tancament temporal de SOPS (clínica odontològica)

  El Servei Odontològic per a Pacients Socials (SOPS) romandrà tancat com a mesura preventiva en relació al coronavirus, en principi, del 13 de març fins el 27 de març. El tancament de la clínica odontològica durant aquests dies respon a les mesures excepcionals i recomanacions per prevenir i controlar la transmissió del coronavirus que s’estan […]

  Els temes dels primers tallers de salut del 2020 al pis d’inclusió Itaca

    Les persones residents a Itaca han participat en els tallers d’educació sobre la salut impartits al pis durant els mesos de gener i febrer. Aquests van a càrrec de la Unitat d’Atenció d’Infermeria, Docència i Recerca (AIDIR) de UIC Barcelona. La coordinadora de les activitats de la Unitat AIDIR, la infermera Lorena Moya, imparteix els tallers des […]

  Unes fotos del Carnestoltes 2020 i participació a Rua de Badalona!

  Aquí us deixem algunes imatges de la celebració del Carnestoltes 2020 amb persones ateses als centres d’acollida Convent dels Franciscans i Can Banús. I de treballadores que han volgut disfressar-se als centres per les festes de carnaval! Sempre que podem intentem compartir i gaudir plegades les festes i dates especials. Destacar com a novetat que […]

  Els tallers de Can Banús, a TV de Badalona

  TV de Badalona ha recollit al programa Tres60 dos dels tallers setmanals que realitzen les persones ateses al centre d’acollida Can Banús: el taller de l’hort (dilluns) i el taller on es treballen les emocions (dijous). Aquí podeu veure què han destacat i les declaracions de persones que viuen a Can Banús, de professionals i […]