• Sobre el curt dels 25 anys “Fil directe”: comunicar amb les persones usuàries

    20/03/2019

    Totes les idees exposades al vídeo commemoratiu dels 25 anys de la Fundació Acollida i Esperança, així com els materials -cançons, escenificacions, manualitats, dibuixos, frases…- han estat pensats per les persones que acompanyem. L’aposta va ser que les persones usuàries, a través de manifestacions artístiques, expressessin temes relacionats amb l’exclusió social com necessitats bàsiques, habitatge, addiccions, estigma social, soledat o treball.

    A la Fundació Acollida i Esperança hem elaborat un vídeo commemoratiu dels 25 anys on creiem que el procés ha valgut molt la pena perquè hem comptat amb la participació activa de més de 20 persones usuàries que s’hi han implicat. Són persones residents del centres d’acollida (Can Banús i Convent dels Franciscans), del pis d’inclusió Itaca i també treballadores del Centre Especial de Treball Mansol Projectes.

    Teníem clar que no volíem fer un vídeo corporatiu en el sentit d’explicar xifres o serveis o bé exposar declaracions de l’equip directiu. Sí que volíem transmetre punts que creiem que formen part de la identitat de la Fundació i així ho vam compartir amb els especialistes en el món audiovisual amb qui vam realitzar el projecte. Volíem expressar autenticitat, importància de les persones, alegria i inclusió.

    El resultat és un curtmetratge titulat “Fil directe”, un collage de moltes peces diferents: unes amb un toc divertit, altres suggeridores, altres amb un rerefons punyent, altres que et conviden a reflexionar… Però totes tenen el punt d’autenticitat i d’expressió dels temes relacionats amb exclusió social que volíem reflectir. Cal dir que el seguiment del projecte del vídeo per part dels educadors i educadores va ser clau per poder fer-lo possible.

    Veure l’estrena del curt el 28 de febrer en pantalla gran, dins de l’acte dels 25 anys de la Fundació Acollida i Esperança, amb els protagonistes, totes les persones que acompanyem, professionals, voluntaris, col·laboradors i tothom qui forma part de l’entitat va ser una experiència molt maca!

    Aquí podeu llegir l’article que vam publicar al diari digital Social.cat sobre el curt dels 25 anys: “Fil directe” o comunicar amb les persones usuàries