• Festa a Can Banús amb motiu dels 25 anys de la Fundació (3 d’octubre)

    15/10/2018

    Residents, treballadors i voluntaris hem celebrat el 25è aniversari de la Fundació Acollida i Esperança amb una festa a Can Banús, seu de l’entitat. Volíem celebrar de manera interna amb tot l’equip i les persones usuàries aquests 25 anys i fer-ho justament el 3 d’octubre, el dia en què es va aprovar la constitució de la Fundació. La festa va reunir prop de 190 persones.

    D’octubre de 2018 a octubre de 2019 la Fundació Acollida i Esperança celebrarà el seu 25è aniversari amb diferents actes i activitats. La festa interna a Can Banús el 3 d’octubre ha estat el tret de sortida!

    La celebració del 3 d’octubre va començar amb una Missa d’acció de gràcies pels 25 anys d’Acollida i Esperança oficiada pel Pare Josep Gendrau. També ens va acompanyar Mn. Agustí Viñas. Els orígens de la Fundació i l’empremta del Pare Josep Costa, impulsor de l’entitat juntament amb Sor Genoveva Masip, van estar molt presents a la Missa.

    Durant uns breus parlaments al jardí de Can Banús vam fer un repàs dels aprenentatges durant aquests anys. Mijail Acosta, director de la Fundació, va destacar la complexitat de l’exclusió social i la seva vinculació amb la desigualtat social. També la intenció de la Fundació de continuar lluitant pels drets de les persones, de ser transformadors i de no perdre l’essència de l’entitat.

    També vam presentar el logotip commemoratiu del 25è aniversari de la Fundació de la mà de Josep Maria Lluch, director adjunt d’Acollida i Esperança. La importància de l’acompanyament en el camí de cada persona i la confiança són els punts que va remarcar.

    Després d’un joc de preguntes i respostes sobre els 25 anys de la Fundació va tenir lloc un dinar especial al jardí, preparat pels cuiners i cuineres del Convent dels Franciscans i de Can Banús. La Festa va acabar amb l’actuació del grup B de gust del Convent i música per ballar i celebrar aquests 25 anys de treball.

    A continuació més fotos d’aquest dia de celebració! Al Blog dels residents també trobareu algunes de les seves impressions sobre la Festa.