• Nuria Basi, Joan Jiménez i Imma Ribas, nous patrons de la Fundació Acollida i Esperança

    08/03/2017

    IMG_6428 (2)

    El màxim òrgan de govern de l’entitat s’amplia arribant als 9 membres i dóna entrada a dues dones més

    Dilluns 6 de març la reunió trimestral del patronat de la Fundació Acollida i Esperança va donar la benvinguda a les tres noves incorporacions com a patrons de l’entitat: Nuria Basi, Joan Jiménez i Imma Ribas. L’evolució de l’entitat, amb el gran increment de persones ateses, ha fet necessari incorporar nous patrons. La decisió d’ampliació de fins a 9 patrons permetrà enfortir l’òrgan de governança de l’entitat i seguir vetllant per al compliment de la missió, visió i valors d’Acollida i Esperança i potenciar l’anàlisi estratègic dels centres i serveis.

    Nuria Basi és presidenta de BASI, SA, empresa que dissenya i comercialitza peces de gènere de punt i confecció tèxtil, calçat, bosses i marroquineria de la marca LACOSTE a Espanya. És presidenta també d’ARMAND BASI, SL, empresa que gestiona les llicències tèxtil, calçat, fragàncies, rellotges, òptica, roba de la llar i fundes per a mòbil de les marques ARMAND BASI i BY BASI. A banda de la seva activitat enpresarial, destaca el seu compromís amb el món social amb la presidència del Consell Social de la Universitat Pompeu Fabra, la participació al Patronat de la Fundació Privada Internacional de la Dona Emprenedora (Fidem), al Consell Assessor de la Fundació Factor Humà, al Patronat de la Fundació Museu d’Art Contemporani de Barcelona, al Patronat de l’Institut Guttmann i al de la Fundació Pere Tarrés, entre altres responsabilitats.

    Joan Jiménez és economista i des de fa més de 20 anys treballa al despatx professional Addvante Economistes i Advocats, SLP, format per 85 professionals i amb especialització en consultoria fiscal, comptable, laboral, financera i de millora de negocis així com assessorament legal mercantil, laboral i processal. És expert en anàlisi d’inversions i modelització financera de plans de negoci, definició i avaluació financera de nous projectes pel seu finançament, planificació de processos d’expansió i valoració d’empreses o línies de negoci en processos de compravenda. Ha dirigit a l’equip de desenvolupament que durant els darrers 3 anys ha realitzat estudis per a la Direcció General d’Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l’Autoempresa de la Generalitat de Catalunya, fet que li ha permès conèixer de primera mà la realitat dels Centres Especials de Treball com Mansol Projectes.

    Imma Ribas és doctora en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona, professora de Dret Civil a la Facultat de Dret (1977-1982) i a la Facultat d’Econòmiques de la UAB. Ha treballat a la Generalitat de Catalunya des del 1985 en diversos llocs i amb responsabilitats vinculades al Dret i l’Habitatge. Ha estat cap del Servei Jurídic de la Direcció General d’Habitatge al Departament de Medi Ambient i Habitatge (2005-2006); Cap de l’Àrea de Coordinació Territorial a la Secretaria d’Habitatge (2007-2010) i actualment és Directora dels Serveis Jurídics de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. Ha col·laborat activament amb el Banc dels Aliments com a secretària del Patronat de la Fundació, amb la Parròquia de Sant Vicenç de Sarrià i com a voluntària al Telèfon de l’Esperança.

    A més a més d’aquests tres nous membres, el Patronat de l’entitat està format pel seu president, el Pare Josep Costa i Planagumà, pare franciscà i fundador de l’entitat; la vicepresidenta, Estíbaliz López Torrent, doctora de família; el secretari: Eduard Sala i Paixau, educador social, coach, formador i responsable d’Acció Social de Càritas Diocesana de Barcelona; Jorge Vidal Quadras, advocat especialista en dret tributari i financer; Luis Latorre Sánchez, antic usuari de Can Banús, on treballa actualment com a monitor i Joaquim Planasdemunt Tobeña, economista i director d’oficina bancària.