• Celebració de la donació del Monestir de Santa Clara amb les germanes clarisses

    12/06/2013

    missafortià8_nova

    Més de 200 persones a la celebració a Fortià i a les visites guiades per la finca

    Dissabte dia 8 de juny es va fer l’acte de celebració de la donació del Monestir de Santa Clara per part de les germanes clarisses de Fortià a la Fundació Acollida i Esperança. Més de 200 persones van participar conjuntament amb les monges clarisses de la missa d’acció de gràcies que es va fer, del dinar i de les visites guiades per les instal·lacions del Monestir. Es va poder conèixer de primera mà els terrenys de l’Horta de Santa Clara i els seus cultius ecològics; l’edifici del Monestir amb el menjador i sala de descans dels treballadors, el magatzem i l’espai d’oficines; i també i la granja d’engreix de pollastres.

    Es tractava de fer una trobada amb totes les persones properes a la Fundació, és a dir, beneficaris dels serveis, voluntaris, professionals, donants, patrons, amb els companys de la cooperativa Tarpuna i amb les 5 germanes clarisses que resideixen al Monestir i celebrar tots plegats que la seva tasca tindrà continuïtat al territori i que serà en benefici de les persones més excloses de la societat.

    Cal recordar que al mes de desembre, davant de notari, es va signar el contracte de donació del Monestir de Santa Clara. Culminava així un procés que va començar a finals de 2011 amb les primeres converses fins a tancar l’acord de donació que contempla, per una banda, la continuïtat de les germanes clarisses dins del Monestir, així com el compromís de cura i suport de la comunitat per part de la Fundació i per l’altra, un millor aprofitament de la finca, de les seves instal·lacions i terrenys i de les seves potencialitats de futur. Aquest millor aprofitament de les terres ja va començar abans de formalitzar la donació i des de de maig de 2012 les terres del Monestir es van tornar a conrear. Així es va posar en marxa l’Horta de Santa Clara, com una delegació del CET Mansol. La nova unitat de negoci, que ja porta un any en funcionament, ha permès contractar a 5 persones, quatre d’elles amb certificat de disminució i dificultats per l’inserció laboral. Aquest projecte s’està realitzant amb una aliança empresarial amb la Cooperativa Tarpuna, especialista en agricultura ecològica i social.